Изберете страница

Климбазола е нов високо ефективен компонент, създаден специално за ефективна борба с пърхота. Използван в състава на козметични продукти за грижа за косата и скалпа, той се бори чудесно с пърхота, напълно елиминира и предотвратява повторната му поява.

Климбазола придава на косата възхитителен здрав блясък и осигурява успокояващ ефект на скалпа. Като активен антибактериален компонент, климбазола значително забавя растежа на патогенните микроорганизми, които провокират появата на пърхот.

Свойства
Този фунгициден компонент обхваща широк антибактериален спектър и оказва противогъбично действие. В същността си климбазола представлява хлориран азол, което прави възможно производството на прозрачни шампоан. Този компонент има системен ефект, като прониква в кръвта. Той се извежда от организма чрез черния дроб. Тъй като климбазола има тератогенен ефект, не се препоръчва използването му от бременни жени.

Според едно скорошно проучване, този компонент не представлява карциногенен или генотоксичен риск. Препоръчителна доза на климбазола за кремове и други неизмиващи се продукти, е 0,5%. Като част от шампоани и други продуктите с отмиване, използвани за медицински цели, този показател е 2%.

Благодарение на това, че климбазола е добре разтворим във водата той не показва активност между процедурите на измиване на косата, защото не оставя на скалпа на активни резерви.
Като правило, климбазола се използва в медицински препарати и козметика, които имат лечебни свойства.