Изберете страница

Арганови ядки

Аргановото масло е истинско бижу в козметиката! Аргановото масло е изискано лакомство за вашата кожа и коса, което по достойнство могат да оценят само ценителите, които са готови да платят за него не малко пари. Не е тайна, че аргановото масло е рядко и необичайно ценно, сравнимо е с известни деликатеси като трюфели, хайвер и стриди. Аргановото масло се добива чрез студено пресоване на семена от плода на дървото арган (дърво, което расте само на едно място на земята – Кралство Мароко). И дори днес в епохата на бързия технологичен прогрес, арганово масло се произвежда изцяло ръчно, благодарение на усилията на берберските жени.

Навсякъде по света, аргановото масло е известно със своите ненадминати свойства против стареенето. Тайната на изключителната му ефективност се крие в химичния състав – 80% от маслото се състои от ненаситените мастни киселини. Обогатено с токофероли и полифеноли, естествени природни антиоксиданти, арганово масло има способността да се свързва със свободните радикали и по този начин отлага стареенето на кожата. Като част от състава на различни кремове, маски и течности арганово масло нормализира липидния баланс на кожата, има смегчаващи и успокояващи свойства, подхранва кожата със съживяваща влага, защитава я от всякакви дразнения и сухота, изглажда я, без да се създава на ефект за стягане, активира процеса на обновяването на клетките, подобрява дермата на клетъчно ниво, помага за лекуване на рани и ожулвания.

Аргановото масло се използва широко и в козметиката за коса, помага за подобряване на скалпа и укрепване на корените на косата. В слънцезащитни козметични продукти, няколко пъти ускорява процеса на възстановяване на кожата след дълъг престой под лъчите на слънцето.