Изберете страница

Розово масло

Етерично масло от роза e вещество, което се произвежда от венчелистчета на храст от семейство Розоцветни. За производството на един килограм масло, е необходимо да бъдат обработени около 5 тона суровина. Затоплен до температура от 21-25 градуса, полученият материал има остър вкус, силна миризма и мазна текстура. В състава му влизат естери на миристинова, лауринова, стеаринова, палмитинова и арахинова киселини.

Етерично розово масло оказва отлична помощ при изгаряния, екзема и сухота на кожата. То регенерира, подмладява, изглажда, подобрява еластичността на кожата, помага в борбата срещу стрии и белези, нормализира мастните жлези, и дава на кожата хубав розов цвят, също така елиминира възпаления, дразнене, лющене и розацея.

Розовото масло се използва активно в ароматерапията. Маслото може да се приема перорално, за заздравяване на рани, като антисептично средство, също така и за стимулиране и улесняване на менструални спазми. Външно се използва като тонизиращо, стягащо и почистващо средство. Ппи изпаряване повишава аромата си и създава усилващ ефект за концентрация и баланс.

Етерично розово масло има антивирусно, антигъбично и противовъзпалително действие, успокоява при превъзбуда, подобрява паметта и концентрацията, тонизира, спира кръвта и лекува рани, нормализира дейността на сърдечно-съдовата система, облекчава невроза и депресия, явява се и като афродизиак, възстановява хормоналния баланс, помага за справяне с безсъние, елиминира бактериалния свръхрастеж.

Това средство ще помогне за облекчаване на следродилния стреса, облекчава млечница, нормализира работата на мастните жлези, както ще и направи кожата ви красива и здрава.