Изберете страница

Могат ли мъжете да избегнат боядисването на косата? Не знам дали проблемът е в актьора или в ролята му в Рокфелер плаза 30, но боядисаната в медно кестеняво коса на Алек Болдуин определено не стоеше добре. На мен лично ми липсват сивите коси, подхождащи на възрастта му.

Ето и едно момче от влака, за което си помислих, че е болно, и то от рак. Изглеждаше слаб и блед с тъмни, кръгли очи. След това ми хрумна, че си боядисва косата. Цветът беше нещо между сиво, пъстро кафяво и черно (очевидно боядисвано вкъщи). Ако си е мислил, че това ще го направи да изглежда по-млад е сгрешил.

Все повече мъже боядисват косата си. Не само музикантите, които носят очна линия, но и актьори, които се боядисват извън екрана и сцената, за да скрият сивите си коси (Джон Кюсак, Чарли Шийн, президентът Обама – въпреки че съпругата му категорично го отрече миналия месец). Обикновените мъже също го правят. Eugene Perma съобщи, че продажбите на комплекти за боядисване в домашни условия за мъже непрекъснато се покачват откакто продуктът беше въведен на пазара. Алфонс Трабъл, бранд мениджър на Petrole Hahn Coloration сподели, че през последните няколко години пазарът на бои за мъже значително е нараснал. „Това ни показва, че мъжете определено се чувстват по-комфортно да боядисват косите си, особено когато това се прави вкъщи”, казва тя. „Например, само през 2012 година пазарът на бои за коси за мъже за употреба вкъщи нарасна с 15%”.

Интересното е, че Petrole Hahn Coloration подчертава думата „естествен”. В изявлението до медиите се казва, че цветът, който е специално създаден за мъже, „избледнява по естествен път” след четири седмици и равномерно се смесва със съществуващия цвят на косата „за напълно естествен и незабележим резултат”. Дискретността е много важна.

Както при цената на подстригването, и тук положението при жените е различно. Напълно очаквано е жените да се боядисват. Много от тях го правят просто за забавление когато са малки. Някои го правят, защото трябва (когато покриват сиви коси, например). И обикновено изглеждат добре, даже страхотно. Може би е защото носят грим? Или защото харчат повече пари за това? Знаят какво правят или плащат на някой, който знае? Може да е по-често срещано и по-приемливо мъжете да боядисват косите си, но аз не съм сигурна, че изглежда добре. Вие какво мислите? Да се боядисват ли мъжете или не?