Изберете страница

Боядисването на косата у дома може да бъде рентабилен и удобен вариант, но е важно да знаете какво правите, преди да започнете. Ето някои неща, които трябва да имате предвид, преди да вземете кутията с боя за коса от магазина:

Изберете правилния цвят

Винаги е добра идея да се консултирате с професионален стилист или да използвате таблица с цветове, за да определите правилния нюанс за вашата коса. Избягвайте да избирате цвят, който е твърде драстичен от естествения ви нюанс, тъй като може да доведе до неестествен или нелицеприятен вид.

Прочетете внимателно инструкциите

Всеки комплект за боядисване на коса се доставя със специфични инструкции как да нанесете боята. Не забравяйте да прочетете и следвате внимателно тези инструкции, за да осигурите най-добри резултати.

Защитете кожата и дрехите си

Боята за коса може да остави петна, така че е важно да защитите кожата и дрехите си, преди да започнете. Използвайте вазелин или крем, за да покриете кожата си по линията на косата и ушите и носете стари дрехи, които нямате нищо против да бъдат изцапани.

Първо тествайте кичур

Преди да нанесете боята върху цялата си глава, добра идея е да тествате малък кичур коса. Това ще ви даде представа как ще изглежда боята върху косата ви и дали трябва да коригирате времето, през което остава да действа.

Използвайте ръкавици

Повечето комплекти за боядисване на коса се доставят с ръкавици, но ако вашият няма, не забравяйте да купите. Това ще предотврати боядисването на ръцете и ноктите ви.

Избягвайте да миете косата си няколко дни преди боядисване

Естествените масла на косата ви могат да действат като бариера и да предпазват скалпа ви от дразнене. Избягвайте да миете косата си няколко дни преди боядисване, за да дадете време на тези масла да се натрупат.

Боядисването на косата у дома може да бъде забавен и рентабилен начин да промените външния си вид, но е важно да направите проучване и да вземете необходимите предпазни мерки. Като следвате тези съвети, можете да постигнете красиви резултати с качество на салон от комфорта на собствения си дом.