Изберете страница

Иновационните формули на новите бои за коса залагат на бързото действие, идеалното покритие, трайността и грижата за косата. Висококачествената боя за коса може да направи косата да изглежда по-гъста, защото прибавя допълнителен слой или увеличава дебелината на ствола, или и двете. Полутрайните бои само покриват косъма, докато трайните издуват ствола му и увеличават епидермиса, откъдето идва ефектът.

Как да изберем боя за коса?
Имайте предвид, че цветът, който виждате върху кутийката на боята, е само ориентировъчен. Преди цветът да се е слял с пигмента на косата, няма как да сте сигурни какви ще са резултатите. Дори на класьора образците са направени от синтетични косми, които имат различен строеж от този на естествените косми и реагират различно на светлината. Затова избирайте един тон по-светъл нюанс от този, който ви харесва. Обръщайте внимание и на нарисуваните схеми, които показват за какъв естествен цвят на косата е предназначена съответната боя за коса.

Но колкото и щадящи да са боите за коса, боядисването неминуемо уврежда структурата на косъма и скалпа и се отразява на здравината на косата. Затова е препоръчително използването на специални измиващи, подхранващи и стилизиращи продукти, които се грижат за боядисаната коса.

Ето и няколко популярни бои за коса:

Професионална боя за коса Majirel от L´Oréal Professionnel
Този сезон, колекцията е посветена на кафявите цветове на професионална боя за коса Majirel. Името на колекцията – Хавана Шик – ни пренася на едни други ширини, довява полъха на безгрижието, красотата и очарованието на един по-различен свят. Топло бежови кестеняви цветове, които са чувствени и чисти, и студено бежови – дълбок и елегантни.

Професионална боя за коса INOA от L’Oreal Professionnel
Основното оръжие на фризьорите за промяна в цвета остава INOA – боята за коса на бъдещето, нежна революция без амоняк. INOA е синоним на невиждан комфорт за скалпа, оптимална толерантност към косъма, неограничени цветови възможности и велокилепен блясък.

Професионална боя за коса SensiDo от Sim Sensitive
Боите за коса SensiDo не съдържат добавени парфюми и консерванти, което намалява риска от алергични усложнения. Не съдържат парафенилдиамин /ПФД/ – един от най-силните алергични дразнители, използван при производството на много бои. Боите съдържат витамин С и повърхностно активен RE-PAIR комплекс (разтворим във вода растителен протеин), който възстановява, овлажнява и укрепва косата. След боядисване със SensiDo косата изглежда здрава и блестяща.

Дълготрайна крем-боя за коса Koleston Perfect от Wella
KOLESTON PERFECT е най-дълготрайната крем-боя за коса с притъпен мирис на амоняк, покрива на 100% белите коси. Пълна гама от цветове: чисто натурални тонове, обогатени натурални тонове, кафяви тонове, специални микс тонове, специални руси тонове, червени тонове, интензивно червени тонове. Koleston Perfect е разработен с уникалната технология Triluxiv Technology която адаптира различните по структура коси и осигурява постигането на перфектен цветови нюанс за всеки тип коса. Интегрира HDC молекулите /високата компактност и плътност на цвета/ за постигане на перфектен баланс на цвета по дължините и краищата на косата. Липидните форми образуват защитен филм на покритие около боядисаната коса за улесняване на разресването и максимум защита на цвета.

Боя-мус за коса Wellaton Permanent Colorant–Mousse
Новата боя-мус Wellaton Permanent Colorant Mousse е създадена по стандартите на Wella и осигурява наситен цвят като професионалните продукти, макар да е специално създадена за ползване у дома. Пяната е изключително лесна за употреба – смесва се, разклаща се и след това се нанася. Дълготрайният наситен цвят покрива равномерно тъмните коси и обещава до 100% покритие на белите коси. Налична в 18 нюанса.

Боя за коса Phytosolba Color
Първата линия бои за коса, която съчетава високи технологии и ефикасни растителни екстракти. Високо-толерантни формули, базирани на растителни натурални пигменти, които не увреждат косата и скалпа. Доказана 100% покривност на белите коси. Продуктите осигуряват максимална грижа за скалпа и косата след боядисване, с богато съдържание на етерично масло от сладък портокал и слънцезащитен филтър, който предпазва кутикулите. Phytosolba Color осигурява перфектен траен цвят и изключителен блясък.

Фито-боя за коса без амоняк MM Beauty Colour Sense
Осигурява изключителен цвят с перфектно покритие и дълготрайност. По време на боядисване тя защитава, подхранва и хидратира косата. Специално добавените плодови екстракти подпомагат доброто проникване на оцветителите и осигуряват наситени и блестящ цвят. Вложените в боята частици перли придават на косата скъпоценен блясък. Shine Color балсам с кератин.

Трайна фито-боя за коса MM Beauty
Защитава максимално косата по време на боядисване. Съдържа фито-комплекс с екстракти от бреза, възстановяващ структурата на косъма, репей за стимулиране растежа на косата, лайка и невен с успокояващо и укрепващо скалпа действие. Подхранва и хидратира косата, а специалната формула, обогатена с кондиционер, придава повече обем и блясък. 100% отлично и трайно покритие на белите коси.

Професионална боя за коса Avon Advance Techniques Professional Hair Color
Професионална боя за коса в очарователни, наситени с блясък нови нюанси – светло и тъмно златисто кафяво. Advance Techniques Professional Hair Color е 3-степенна система за боядисване, осигуряваща плътна покривност, натурален вид и лесно нанасяне. Съдържа съставки, които подхранват скалпа, осигуряват равномерен цвят по цялата дължина на косата със 100 % покритие на посивели коси.

Професионална боя за коса Syoss Color Stylists’ Selection
Най-новото допълнение към цветовата гама на Syoss, която сега включва 23 актуални нюанса като от фризьорския салон, от които да избирате. Разработени и тествани съвместно с фризьори и колористи, трите цвята на Syoss Color Stylists’ Selection са надежден начин да следвате най-новите тенденции на модния подиум.

Професионална боя за коса Syoss ProNature
ProNature е последната иновация от Syoss, която е разработена съвместно с професионални фризьори и колористи. Съчетава грижовните свойства на естествените съставки с професионалния опит от фризьорския салон и го доставя в дома на всяка жена – за интензивни естествено изглеждащи цветове, пълни със здравословен блясък. Syoss ProNature предлага портфолио от 12 естествени нюанса, изпълнени с жизнен блясък.

Боя за коса за брюнетки Palette Deluxe Shimmering Browns от Schwarzkopf
Новата гама Palette Deluxe Shimmering Browns, вдъхва на косата холивудски блясък и помага да се избегне заплитането, правейки всеки косъм по-мек и еластичен за по-лесно разресване. Новата колекция за брюнетки от Palette Deluxe предлага избор от три блестящи нюанса за уверените жени, които знаят точно какво искат – дълготраен, луксозен кафяв тон, който ще ги накара да заблестят като холивудски звезди.