Изберете страница

Марка: Moser
Модел: 1884 Li+Pro

 • С кабел/ без кабел
 • Сменяеми ножчета от неръждаема стомана
 • Максимална ширина на ножчето: 46 mm
 • Тегло: 265 гр.

Ето отзивът ми за моята сравнително нова машинка за подстригване Moser 1884 Li+Pro. Тази рецензия се основава на моя личен опит и информация, предоставена от производителя. Тя е направена само от гледна точка на потребителя, първо – защото не съм професионален бръснар, и второ – защото в тази статия се фокусираме върху машинките за подстригване при употреба от потребителя и подстригване удома.

Купих си машинката през юли 2014г. и оттогава съм използвал само нея, за да си подстригвам косата. Правя го на две седмици и съм много доволен от използването на този продукт, ето защо:

Качество, прецизност и лесна употреба

Moser 1884 Li+Pro наистина е лека машинка без кабел и мотор с чип. Това прави подстригването много лесно, без усилия и бързо. Моторът с чип ви дава постоянна мощност при рязане, което ви позволява да оставите машинката да свърши цялата работа.

Системата от ножчета (произведени в Германия) са изключително остри и висококачествени, което гарантира ефективно, бързо и прецизно подстригване. Това прави машинката много приятна и удобна за използване върху собствената ви коса.


Moser Li+Pro има висококачествена система от ножчета, произведени в Германия

Машинката може да работи с кабел и без кабел, използвайки ток от контакта или от презареждаща батерия. Това означава, че можете да отделите машинката от източника на електричество и да се насладите на подстригване без кабел. Това е много хубава възможност, когато се подстригвате сами, въпреки че не е задължителна.

Моторът на тази машинка за подстригване е изненадващо мощен и бърз, но въпреки това не е много шумен. Това означава, че можете да се подстрижете доста бързо, без да ви се надува главата през това време. Такова качество е нещо, което разбира се може да очаквате на тази цена.

Недостатъци

Единствените недостатъци на Li+Pro, които съм открил досега, са високата цена за потребителя (имайте предвид, че това е машинка с професионално качество), това че няма пътна чантичка или калъф и има малко неудобна и „хлъзгава“ дръжка за всички необходими захвати. Това са до голяма степен проблеми, касаещи употребата у дома и подстригването на собствената коса.

Хлъзгавата дръжка очевидно е най-големият от тези минуси. Когато подстригвате себе си, понякога ще трябва да държите машинката по „неправилен начин“. Дръжката се оказва доста хлъзгава. Затова ще трябва да полагате повече усилие, за да държите машинката под правилния ъгъл. Това може малко да измори ръката ви по време на подстригването.

Твърде висока цена?

Цената на Moser Li+Pro очевидно е изключително висока за използване от потребителите, тъй като е направена за професионална употреба. Дори и в този случай тази машинка е от много висок ценови клас, ако трябва да сме искрени. Горчивата истина е, че можете да си купите 80% по-евтина машинка и да получите почти същите или подобни резултати. От вас зависи колко искате да похарчите за вашето хоби или страст.

Моята причина да купя точно този модел, въпреки високата цена, беше, че исках подходяща за различни цели, мощна и лесна за хващане машинка за подстригване, с много остро и висококачествено ножче. Цената не беше от голямо значение, тъй като се подстригвам сравнително често и очаквам да използвам тази машинка много години. Последната машинка, която имах, предназначена за потребители, издържа 5 години. Цената за едно подстригване намалява с времето, и аз искам машинката ми да бъде вдъхновяваща. Затова това беше перфектният избор за мен.


Moser Li+Pro е наистина хубава, върши чудесна работа и е удобна за употреба. Нещо, което се очаква на тази цена.

Плюсове

 • Лека и много лесна за хващане
 • Мощен и бърз мотор
 • Не много шумна -> удобна за употреба
 • Изглежда невероятно!

Минуси

 • Не най-добрата дръжка, ако подстригвате себе си, имайки предвид всички възможни захвати, които може да ви се наложи да използвате
 • Скъпа (цената не беше толкова голям проблем, тъй като очаквам да работи много години)
 • Комплектът не включва пътна чантичка или калъф, който може да бъде от полза

Заключение

Този път високата цена си заслужаваше. Смятам, че с тази машинка получих повече, отколкото исках и очаквах. Ето защо я препоръчвам и на други „направи си сам“ бръснари и любители на прическите с машинка.