Изберете страница

Къдравата коса често трудно се оформя, а една извиваща се, заплетена и суха коса може да представлява ежедневно предизвикателство. Изборът на специално създадени за къдрава коса продукти ще улесни ежедневното й оформяне и стилизиране. Следвайте тези стъпки:

1. Установете основните въпроси или проблеми, свързани с вашата къдрава коса – дали е суха и увредена, липсва й обем или се извива. Използвайте стилизиращи продукти въз основа на тази диагноза на косата. Проблемите с къдравата коса често се дължат на сухотата, така че ще трябва да потърсите хидратиращи продукти.

2. Търсете продукти, специално предназначени за къдрава коса. Това включва не само шампоан и балсам, но и стилизиращи продукти, като пяна и гел. Тези продукти са създадени така, че да увеличат и поддържат влагата и да отговарят на уникалната структура и химия на къдравата коса. Много известни марки имат продуктови серии само за къдрава коса.

3. Четете етикетите със съставките. Избирайте продукти със силикони, които се разполагат на върха на космения фоликул и запечатват влагата, като по този начин увеличават блясъка. Те обикновено могат да бъдат намерени в балсами и стилизиращи продукти. Избягвайте продукти със съдържание на алкохол, тъй като той изсушава и уврежда косата.

4. Консултирайте се с вашия стилист. Когато се колебаете, един добър стилист винаги ще ви даде препоръки и ще ви помогне да изберете подходящите продукти за специфичните нужди на вашата къдрава коса. Освен че е по-добре запознат с химията на косата, вашият личен стилист ще разбере и какви са индивидуалните ви проблеми.