Изберете страница

Гъста коса

Всеки иска да има гъста коса, но въпросът е как да се постигне това. Гените често са виновник за тънката и рядка коса, но има толкова много трикове, с които може лесно да се получи гъста коса. Ако искате, дори и само да създадете илюзията, че имате гъста коса.

Можете да получите по-гъста коса по естествен път. Медицината е доказала, че дневната консумация на ключови витамини като тези от групата на витамин В може да помогне на косата ви да стане по-гъста. Тъй като косата е направена предимно от протеини, от съществено значение е здравословното хранене. То ще позволи на тези хранителни вещества да се абсорбират и това да се отрази при растежа на косата. Ако храната ви е бедна на протеини, опитайте се да приемате ежедневно мултивитамини като допълнение. Пренаталните витамини също могат да помогнат и стимулират растежа на косата и нейната гъстота. Разбира се, необходимо е първо да се консултирате с личния си лекар, за да видите каква е правилната дозировка за вас.

Друг начин да получите гъста косата е чрез използването на подходящи продукти. Не е необходимо да миете ежедневно косата си. В действителност, много стилисти препоръчват да пропуснете един ден, за да се избегне загубата на ключови хранителни вещества. Въпреки това, ще забележите, че когато пропуснете да измиете косата си, тя изглежда мазна и безжизнена. Така че за тези дни, в които пропускате измиването, използвайте сух шампоан. Той не само ще почисти и освежи косата ви, а също така ще й придаде обем и плътност. Всичко, което трябва да направите след това е да прокарате пръсти през нея, за да й придадете приятно рошав вид.

За сресване на косата си избирайте кръгли четки. Започнете разресването в посока от корените към края. Тази формата на четката създава още повече обем на косата. Ако трябва да изсушите косата си със сешоар, опитайте се да правите това с наведена надолу глава. Посоката на въздуха ще накара косата ви да стои по друг начин, така че когато след това се изправите, тя ще изглежда по-обемна. Това е още един трик за придаване на повече плътност и обем на прическата.

Ако всичко друго се провали, можете да създадете илюзия за по-гъста коса. Най-добрият начин да стане това е чрез създаване на обем. За да направите това, трябва да изберете прически за гъста коса, като се подстрижете на етажи. Те са перфектни за гъста коса. Това ще позволи да начупите косата и да оформите къдрици, ще добави повече обем на цялостния й стил. Ако имате много тънка коса, избягвайте да я изправяте.

Не всеки е благословен с естествено гъста коса, но има много начини за да я получите. Само не забравяйте да се храните балансирано, да се грижите за косата си и да избирате прически за гъста коса, които придават най-много обем. Продължавайте да опитвате нови стилове, за да намерите тези, които са най-добри за вас.