Изберете страница

С нарастването на комплектите за боядисване на коса у дома, все повече и повече хора се гмуркат и опитват ръката си в професионално изглеждащо боядисване на коса от уюта на собствения си дом. Въпреки че може да бъде забавно и полезно изживяване, има няколко неща, които трябва да имате предвид, за да сте сигурни, че косата ви изглежда по най-добрия начин. Ето пет съвета за професионално боядисване на коса у дома:

Започнете със здрава коса.

Преди дори да помислите за боядисване на косата си, важно е да се уверите, че е в добро състояние. Ако косата ви е повредена или суха, няма вероятност цветът да поеме добре и в крайна сметка може да изглежда на петна или неравномерен. За да избегнете това, не забравяйте да използвате дълбоко кондициониращо лечение няколко дни преди боядисване на косата си и избягвайте използването на инструменти за топлинно оформяне, които могат допълнително да увредят кичурите ви.

Изберете правилния цвят.

Що се отнася до боядисването на косата у дома, най-добре е да се спрете на нюанси, които са не повече от два нюанса по-светли или по-тъмни от естествения ви цвят. Твърде светло или твърде тъмно може да доведе до забележим и неприятен контраст и може да бъде трудно да се коригира, ако не сте доволни от резултатите. Ако не сте сигурни какъв цвят да изберете, опитайте да използвате таблица с цветовете на косата, за да намерите нюанс, който ще допълни тена на кожата ви.

Прочетете внимателно инструкциите.

Преди да започнете да нанасяте боята върху косата си, важно е да прочетете внимателно инструкциите и да ги следвате докрай. Всеки комплект за боядисване на коса е различен и неспазването на инструкциите може да доведе до неравномерен или лошо изглеждащ цвят. Не забравяйте да отделите достатъчно време, за да завършите процеса на оцветяване, и разполагайте с всичко необходимо, преди да започнете.

Защитете кожата и дрехите си.

Боядисването на косата може да бъде разхвърляно, така че е важно да предпазите кожата и дрехите си от всякакви случайни разливи или пръски. Използвайте вазелин или гъст крем, за да защитите линията на косата и ушите си и покрийте дрехите си със стара кърпа или пелерина, за да избегнете петна.

Погрижете се за боядисаната си коса.

След като успешно сте боядисали косата си у дома, важно е да се погрижите за нея, за да изглежда най-добре. Използвайте безопасен за цвета шампоан и балсам, за да поддържате жизнеността на цвета, и избягвайте да използвате инструменти за топлинно оформяне, доколкото е възможно, за да предотвратите увреждане на косата си. Редовните процедури за дълбоко кондициониране също могат да ви помогнат да поддържате косата си здрава и да изглежда страхотно.

Като цяло боядисването на косата у дома може да бъде забавно и полезно изживяване, стига да следвате тези съвети и да отделите време, за да го направите правилно. Със здрава, добре боядисана коса ще можете да създадете нов външен вид с увереност и стил.